Taina Ikola

Taina Ikola

Painonpudotus työporukalla – 55 kiloa kevyempi Delingua!

käännöstoimisto, delingualaiset

Joulun jälkeen vaa’alla odotti ylläri: ei kilon kiloa ylimääräistä. Jouluksi kuntoon ‑hyvinvointiryhmämme päätti olla odottamatta perinteistä alkuvuoden kinkunsulattelukautta. Tavoitteenaan painonpudotus ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ryhmä karisti jo joulua edeltävien kolmen kuukauden aikana yhteensä huimat 55 kiloa!

Delinguan hyvinvointihaaste käynnistyi lokakuussa, ja hyvinvointiaan lähti parantamaan 10 delingualaista. Motivaatiota piti yllä ryhmän sparraajana toiminut Personal Trainer Marja Juntunen, joka seurasi ryhmän edistymistä 1–2 viikon välein. Valmentajan tapaamisissa suunniteltiin osallistujien ruokavalio, tehtiin kehonkoostumusmittaus, asetettiin omat tavoitteet, seurattiin painonpudotusta ja keskityttiin hyvän olon löytämiseen.

 

Painonpudotusta yhtä köyttä vetäen

Hyvinvointihaasteen myötä toimistomme pöydiltä katosivat karkit ja kehiin astuivat porrastreenit sekä taukojumpat. Kuntoiluinto tarttui nopeasti koko työyhteisöön. Aloimme kivuta päivittäin Meclu Business Baanan kahdeksan kerroksen rappuset ylös alas, ja työpäiviämme tulivat rytmittämään viiden minuutin taukojumpat.

Koko työporukka oli myös valmis vaihtamaan yhteiset välipalat terveellisempiin vaihtoehtoihin. Taakse jäivät myös ajat, jolloin lomamatkoilta tuotiin kollegoille tuliaisiksi suklaata. Nyt toimistolla rouskuvat pähkinät ja gourmet-riisikakut, ja maanantaiaamun kuulumisten vaihtoon sisältyy keskustelua viikonlopun repsahduksista ja kuntoilupuuskista.

 

Hyvinvointihaasteen terveyshyödyt

Herkuista luopuminen kannatti, sillä tilalle on tullut lisää vireyttä ja jaksamista työpäivään lukuisista muista terveysvaikutuksista puhumattakaan. Tutkimusten mukaan pienelläkin painonpudotuksella on useita terveyshyötyjä. Painon laskiessa muun muassa sokeritasapaino korjaantuu, kohonnut verenpaine laskee ja maksan rasva vähenee. Kaikki voittavat, kun työterveyskustannukset pienenevät ja koko henkilöstön vireystila ja fiilis paranevat.

Silminnähtävän terveyshyödyn sekä suurimman pudottajan palkinnon tempauksestamme sai haasteen voittaja Jani, joka pudotti vajaassa kolmessa kuukaudessa huikeat 21,4 kiloa eli jopa 17,06 % painostaan. Hyvinvointihaasteessamme toiseksi tullut karisti 7,3 kiloa (10,43 %) ja kolmanneksi tullut 5,3 kiloa (7,47 %). Upea tulos kaikilta, sillä joulun alla ei ole ihan helpointa tehdä tulosta!

 

Yrityksen johto painonpudotuksen kannustajana

Hyvinvointihaasteen takaa löytyy Delinguan toimitusjohtaja Katja Virtanen. Helposti uusista ideoista syttyvä Katja sai ajatuksen haasteesta, kun työporukan lounaspöydässä useampi tarttui innolla leikkimieliseen heittoon firman suurimman pudottajan kilpailusta.

”Mitä enemmän Delinguaan on tullut henkilöstöä, sitä enemmän tarjolla on ollut herkkuja. Uusille tulijoille on usein sanottu jo alkumetreillä, että Delinguassa ei sitten ainakaan pääse laihtumaan”, kertoo Katja. ”Päätin heittää kollegoille haasteen, että mitäpä jos voisi.”

Tärkeää Katjan mielestä oli se, että kaikki osallistujat olivat mukana vapaaehtoisesti ja pilke silmäkulmassa. Sekä osallistujat että sparraajana toiminut Personal Trainer Marja Juntunen suhtautuivat edistymiseen ja tuloksiin luottamuksellisesti, ja hienotunteisuutta osoitettiin puolin ja toisin kollegoja kohtaan. Tarjolla oli luonnollisesti tarvittaessa myös työterveyshuollon tuki.

”Kokemuksena suurimman pudottajan haaste on ollut meille todella positiivinen. Se on aktivoinut henkilöstöä, nostattanut ryhmähenkeä, parantanut vireyttä sekä tuonut mukanaan monia uusia ideoita työhyvinvoinnin lisäämiseksi”, Katja hehkuttaa.

Suunnitteilla onkin jo uusi terveyteen ja kuntoiluun liittyvä haaste, johon toivottavasti saadaan taas sankoin joukoin delingualaisia mukaan!