Anu Raitio-Huopaniemi

Anu Raitio-Huopaniemi

Mikä tekee työstä mielekästä?

käännöstoimisto

Melkein kaikkien ihmisten on tehtävä elääkseen työtä. Meidän työssäkäyvien täytyy päättää, onko työ meille ilotonta raatamista, tapa ansaita elanto vai keino käyttää noin 40 tuntia viikossa asioihin, joista ihan oikeasti innostumme ja välitämme myös virallisen työajan ulkopuolella. Mikä siis tekee työstä mielekästä?

En tunne ketään, joka nauttisi joka sekunnista töissä. Jollekin palaverit ovat kauhistus, ja joku leipiintyy järjestelmäkirjauksiin. Sen sijaan tunnen paljon ihmisiä, joille työ on pohjimmiltaan niin inspiroivaa ja mielenkiintoista ja niin iso osa koko persoonaa, että ne vähän tahmeammatkin hetket menevät muun työn imun mukana.

Tajusin jo koulussa syttyväni kielistä ja niiden opiskelusta. Yliopistossa mielenkiinto suuntautui kääntämiseen, ja sinnikkään ja määrätietoisen hakemisen jälkeen löysin itseni käännöstoimistosta. Parin eri toimenkuvan kautta sain tilaisuuden kokeilla myymistä, ja se oli siinä! Täydellinen yhdistelmä juuri minulle: kielet, kääntäminen ja ihmisten kohtaaminen.

 

Työn mielekkyyden rakennuspalikat

Omalla kohdallani työn mielekkyyteen vaikuttavat varsinaisen sisällön ja työtehtävien lisäksi kollegat, johtaminen, yrityskulttuuri ja yrityksen palveluun (tai tuotteeseen) sitoutuminen. Mitä merkitystä näillä sitten on? 

Kollegoiden kanssa vietän noin neljäsosan viikon tunneista. He auttavat omalla työpanoksellaan ja persoonallaan minua menestymään työssäni, ja minä heitä. Johtamisella tämä ihmisten välinen vuorovaikutus saadaan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kulunut esimerkki orkesterista ja kapellimestarista sopii kovin hyvin tähänkin: Yksittäiset hyvät saavat yhdessä aikaan parhaan soinnin, kun johtaminen mahdollistaa sen. 

Yrityskulttuuri on mielenkiintoinen käsite. Minulle se tarkoittaa paitsi tapoja, normeja ja arvoja myös ilmapiiriä ja arvostusta, jotka kumpuavat kaikista edellä mainituista tavoista, normeista ja arvoista. Ilmapiiri ja arvostus näkyvät ennen kaikkea kannustuksena, sallivuutena ja luottamuksena. Näiden ansiosta työntekijä uskaltaa ideoida, voi olla oma itsensä ja tuntee, että juuri häntä tarvitaan ja arvostetaan. Yrityskulttuuri ja edut voidaan joskus sekoittaa välineisiin ja työskentelytapoihin. Asialliset työvälineet ja mahdollisuus tehdä töitä itselleen sopivalla tavalla ja sopivaan aikaan – toki asiakkaat, toimiala, tietoturva ja arkijärki huomioiden – ovat tällä vuosituhannella työn perusedellytys eivätkä erikseen ansaittavia etuja.

Lopulta myös yrityksen tuotteen tai palvelun tulee olla sellainen, jonka itsekin valitsisi. Uskallan väittää, että kollegoiden, johtamisen ja yrityskulttuurin onnistuneella yhdistelmällä tuotteesta tai palvelustakin tulee väistämättä aika hyvä ellei jopa erinomainen.

 

Piipahdus aidan toisella puolella

Toisinaan käy niin, että hyville asioille sokeutuu niihin tottuessaan. Itselleni kävi niin, että aloin kaivata jotain uutta ja vaihtelua. Tähän sopii toinen kulunut sanonta ruohosta ja sen väristä. Kävin toisessa työpaikassa vain huomatakseni, kuinka hyvin Delinguassa työskentely sopii minulle. Sain onneksi palata takaisin tänne, ja syrjähypyn tehnyt otettiin vieläpä lämpimin halauksin vastaan. Opin itsestäni aika paljon tuon karkureissun aikana ja tiedän, että se oli siinä hetkessä tarpeellinen oman motivaationi selvittämiseen ja nostamiseen.

Miksi minä haluan olla Delinguassa töissä? Koska täällä ovat ne parhaimmat kollegat, joista monien kanssa olen työskennellyt jo pitkään. Koska täällä teemme töitä yhdessä yksilöinä yhteiseen pottiin. Koska täällä saan olla oma hassu itseni, kertoa mielipiteeni, vaikuttaa asioihin, tehdä sitä, mitä osaan hyvin ja mistä tykkään ihan hurjasti, ja kaikessa yhteisyydessäkin olla itsenäinen. Koska olen oikeasti ylpeä palvelustamme ja haluan kertoa siitä muillekin. Koska kaikki nämä asiat auttavat pääsemään tahmeistakin päivistä eteenpäin.

En voi kuvitella, että viihtyisin sellaisessa työssä, jossa nämä asiat eivät olisi mahdollisia. Tiedän myös, että paljon on itsestäni ja omasta asenteestani kiinni. Toivotan kaikille tämän kirjoituksen lukijoille mielekkäitä työpäiviä!