Katri Conniffe

Katri Conniffe

Kesä

asiakaskokemus, kumppanuudet, kielikoutsicrew

Suomen kesä on niin lyhyt, että siitä kannattaa nauttia. Tänä vuonna se uhkaa keliensä puolesta olla oikein erityisen lyhyt. Kesästä aiomme kuitenkin nauttia mekin, mutta pidämme toki huolen siitä, että toimistomme ovet pysyvät auki myös kesälomakaudella, jolloin osa asiakkaistamme löhöilee laiturinnokassa tai matkustaa lomakohteisiin. Eivät kuitenkaan kaikki.

Harvassa maassa kesäloma otetaan yhtä vakavasti kuin Suomessa. Suomi tuntuu pysähtyvän kesäisin täysin, ja monilla aloilla toimistotöistä kadotaan juhannuksena ja palataan vasta koulujen alkaessa. Käännösalalla on kuitenkin toisin. Delingualla on asiakkaita useilta eri toimialoilta, joista osalla kesäkausi on kuuminta sesonkia. Myös esimerkiksi sijoittajaviestinnässä heinäkuu on usein kiireistä aikaa osavuosikatsausten valmistelussa, ja näissä hommissa käännöstyötkin osuvat usein heinä-elokuun vaihteeseen.

Pitävätkö kääntäjät, tulkit ja kielikouluttajat sitten lomaa lainkaan? No pitävät tietysti, onneksi. Haastattelimme muutamaa Delinguan pitkäaikaista kääntäjää, ja he kertoivat, että he mielellään pitävät kunnon kesäloman ja mieluiten jossakin sellaisessa paikassa, jonne läppäri ei matkusta mukana ja jossa houkutus ottaa mielenkiintoisia töitä vastaan pienenee, jotta akkuja saa ladattua taas kiireisempää syksyä varten. Toisaalta on kääntäjiä, jotka tarkoituksella järjestävät kesälomansa niin, että voivat hoitaa vakioasiakkaidensa työt ajallaan, vaikka sitten sieltä laiturinnokasta, jos tarve vaatii.

Kielikoulutuksia ja tulkkaustoimeksiantoja pyörii kesälläkin. Kesällä asiakkaillamme onkin usein aikaa yksityisopiskelulle ja kielitaidon kohennukselle! Nytkin kouluttajamme opettavat kieliä muun muassa kahviloissa, museoissa ja muissa tavallisesta poikkeavissa koulutuspaikoissa. Asioimistulkkeja taas tarvitaan aina, vuodenajasta riippumatta.

Delingualaiset hengähtävät myös kesällä, ja vietämme ansaittuja kesälomapäiviä. Olemme kuitenkin järjestäneet lomamme niin, että toimisto on täydessä palveluvalmiudessa myös kesälomakaudella. Tyhjennä siis huoletta työpöytäsi ja jätä käännös- ja tulkkaustoimeksiannot ja kielikoulutusjärjestelyt hoidettaviksemme lomasi ajaksi. Aurinkoista kesää kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme!

P.S. Tiesitkö muuten, että muun muassa Keskuskauppakamari on esittänyt kesälomien siirtämistä nykyistä myöhemmäksi? Keskuskauppakamarin mukaan Suomen matkailun vetovoimaisuus ja matkailualan liiketoimintaedellytykset lisääntyisivät, jos kesälomia siirrettäisiin kahdella viikolla eteenpäin.