Taina Ikola

Taina Ikola

Delingua nousi Pohjois-Euroopan suurimpien kielipalveluyritysten joukkoon

yrittäjyys, käännöstoimisto

Delingua on kivunnut ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopan TOP30-kielipalvelutarjoajien listalle. Maailmanlaajuisesti käännös-, lokalisointi- ja tulkkauspalvelumarkkinoiden koko on 43,6 miljardia euroa.

Riippumaton markkinatutkimusyritys CSA Research on huomioinut Delinguan voimakkaan kasvun ja nimennyt Delinguan Pohjois-Euroopan 24. suurimmaksi kielipalvelujen tarjoajaksi toukokuussa 2019 julkaisemassaan listauksessa “Who’s Who in Language Services and Technology: 2019 Rankings”. Listauksessa Pohjois-Eurooppaan lasketaan kuuluvaksi myös Iso-Britannia ja Irlanti, jotka ovat merkittäviä maita kielipalvelualalla. Se tekee Delinguan listalle sijoittumisesta vieläkin hienomman saavutuksen. TOP 30 -listalle ylsi Delinguan lisäksi vain yksi toinen suomalainen yritys.

”Ranking-sijoitus on hieno tunnustus pitkäjänteisestä työstämme”, iloitsee Delinguan toimitusjohtaja Katja Virtanen. ”Se antaa meille suuntaa ja kannustaa palvelemaan asiakkaitamme entistäkin paremmin.”

CSA Research ennustaa, että vuosina 2018-2019 kielipalvelujen ja kieliteknologian markkinat kasvavat 6,62 %. Alan keskimääräinen vuotuinen kasvuvauhti viimeisten 11 vuoden aikana on ollut 7,76 %. Delingua on viime vuodet kasvanut lähes kaksi kertaa alan keskiarvoa nopeammin.

”Ihmiset ympäri maailman haluavat saada tietoa omalla kielellään. Tarpeeseen vastaaminen − ja joskus myös lakisääteinen vaatimus tehdä niin – kirittää toimialan kasvua kaikkialla maailmassa. Kielipalvelualan kasvuvauhdin odotetaan vain kiihtyvän maailmanlaajuisen digitaalisen muutoksen siivittämänä”, toteaa CSA Researchin tutkimuspäällikkö Dr. Donald A. DePalma.

CSA Researchin maailmanlaajuinen markkinatutkimus sisältää maailman 193 suurimman kielipalvelutarjoajan rankingin suuruusjärjestyksessä. Lista maailman 100 suurimmasta kielipalvelujen tarjoajasta on saatavilla täältä.

Delingua TOP30 Language Service Provider