Anu Raitio-Huopaniemi

Anu Raitio-Huopaniemi

Delingua nosti sijoitustaan Pohjois-Euroopan suurimpien kielipalveluyritysten joukossa

asiakastyytyväisyys, yrittäjyys, käännöstoimisto, palvelu

Delingua jatkaa nousuaan Pohjois-Euroopan TOP30-kielipalvelutarjoajien listalla. Maailmanlaajuisesti käännös-, lokalisointi- ja tulkkauspalvelumarkkinoiden tutkimuksessa oli mukana 462 merkittävää kielipalvelutarjoajaa.

Delinguan voimakas kasvu ei ole jäänyt huomaamatta: riippumaton markkinatutkimusyritys CSA Research nimesi toukokuussa 2019 julkaistussa raportissaan Delinguan Pohjois-Euroopan 24. suurimmaksi kielipalvelujen tarjoajaksi. Tänä vuonna sijoitus oli pykälää korkeammalla eli sijalla 23. Listauksessa Pohjois-Eurooppaan lasketaan kuuluvaksi myös Iso-Britannia ja Irlanti, jotka ovat merkittäviä maita kielipalvelualalla, joten sijoittuminen listalla on merkittävä saavutus.

”Rankingsijoitus ja nousu listalla ovat hienoja tunnustuksia pitkäjänteisestä työstämme”, iloitsee Delinguan toimitusjohtaja Katja Virtanen. ”Ne yhdessä saamamme asiakaspalautteen kanssa kertovat, että teemme oikeita asioita ja kykenemme kehittämään palveluamme jatkuvasti.”

CSA Researchin tutkimusjohtaja Donald A. DePalma muistuttaa kielialan tärkeydestä: ”Useimmat ihmiset eivät ymmärrä käännösten tai tulkkauksen merkitystä ennen kuin tarve osuu omalle kohdalle – ja liian usein käännöksiä tai tulkkausta heidän omalle kielelleen ei ole saatavilla. Kielipalvelutarjoajat ja kieliteknologiayritykset tarjoavat elintärkeitä käännös- ja tulkkauspalveluita.”

Listan sijoitukset perustuvat yritysten vuoden 2019 liikevaihtoon. Koko kielipalvelu- ja kieliteknologiamarkkinan yhteenlaskettu arvo maailmanlaajuisesti oli 49,6 miljardia Yhdysvaltain dollaria.

Kielipalvelujen ja kieliteknologian markkinoiden vuotuinen kasvuvauhti on viime vuodet ollut noin 6–7 %. Delingua on viime vuodet kasvanut lähes kaksi kertaa alan keskiarvoa nopeammin.

CSA Researchin maailmanlaajuinen markkinatutkimus asettaa maailman 183 suurinta kielipalvelutarjoajaa suuruusjärjestykseen. Lista maailman 100 suurimmasta kielipalvelujen tarjoajasta on saatavilla täältä.

Kiinnostuitko palveluistamme? Ota yhteyttä!