Anu Raitio-Huopaniemi

Anu Raitio-Huopaniemi

Delingua mukana Future Care -teknologiaforumissa

ohjelmistolokalisointi, teknologia, terveydenhuolto, lokalisointi, tapahtumat

Kuulen usein potentiaalisten asiakkaidemme kertovan, kuinka heidän yrityksensä tai tuotteensa terminologia on niin spesifiä ja erikoisala niin kapea, ettei mitään voi lähettää käännöstoimistolle käännettäväksi. Tällaista ei voi kukaan osata ja miten sen tietoturvankin kanssa. Tämä koskee etenkin terveydenhuoltoalan yrityksiä.

Kuvittele, että olisit tässä tilanteessa, ja silti löytäisit käännöskumppanin, joka tekee työstäsi helpompaa. Tekstit voisit lähettää käännettäviksi itsellesi sopivalla tavalla, ne tulisivat ajallaan takaisin – tietysti hyvin käännettyinä, kun mahdolliset kysymykset olisi selvitelty jo matkan varrella – ja pikaisen silmäyksen jälkeen käännös olisi oikeasti käyttövalmis. Potilastiedot, tutkimustieto, markkinointisuunnitelma, yrityksen strategia ja muu toistaiseksi salainen tieto pysyisi koko ajan vain siellä, missä olisi sovittu. Asiakaspalvelijankin kanssa asiointi sujuisi mukavasti ja sutjakkaasti. Voiko tämä olla liikaa luvattu?

Me käännöstoimisto Delinguassa tiedämme, että terveydenhuoltoalan käännökset ovat lähes poikkeuksetta erittäin vaativia. Mukana on lääketiedettä, farmakologiaa, ehkä julkishallintoa ja IT-alaakin. Kääntäjän täytyy tuntea valtava määrä erikoisalaa sen lisäksi, että tuntee tekstityypin asettamat vaatimukset käännökselle. Potilaskertomukset, käyttöliittymät ja blogitekstit ovat jokainen omanlaisiaan tekstejä. Nykyaikaiset kääntäjän apuvälineet, kuten käännösmuistit ja termipankit, auttavat, mutta kääntämisen keskiössä on kuitenkin aina ihminen; koulutettu ja kokenut kääntäjä. Delinguan kääntäjiin kuuluu paljon terveydenhuoltoa ja lääketiedettä syvällisesti ymmärtäviä ammattilaisia, joista osalla on pitkän käännöskokemuksen lisäksi myös esimerkiksi lääkärin, sairaanhoitajan, terveydenhoitajan tai psykologin koulutus.

Heräsikö kiinnostus? Delingua on näytteilleasettajana Future Care 2017 -teknologiafoorumissa, jonne sosiaali- ja terveysalan toimijat kokoontuvat kuulemaan alan uusimmat kuulumiset ja tulevaisuudennäkymät. Tule käymään ständillämme ja kuulemaan asiakastarinoitamme! Ilmoittautumalla tämän linkin kautta voit vierailla näyttelyosastollamme ja tutustua muihin yrityksiin sekä Kollega- että Ratkaisuareenan sisältöihin veloituksetta.